Начало > Десерти > Карамелени бонбони

Карамелени бонбони

Карамелени бонбони|escape
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ниска тава за печене се намазнява леко.

  2. В съд се смесват захарта, кафявата захар, царевичния сироп, млякото, предварително разбитата сметана и маслото.

  3. Температурата се следи с термометър, като междувременно се разбърква сместа. Когато температурата достигне 120 С, съда се маха от котлона.

  4. Добавя се ванилията. Сместа се прехвърля в тавата и се оставя да се охлади напълно. След това карамела се нарязва на малки квадратчета, които се увиват в пергаментова хартия, за да се запазят по-дълго време.

  5. Царевичния сироп може да се замени с всякакъв подобен подсладител - меласа, кленов сироп и др.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?