Карамелени бонбони
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.ч. царевичен сироп
- 1 ч.ч. мляко кондензирано
- 500 г студена сладкарска сметана
- 1 ч.ч. краве масло
- 1.50 к.л. есенция ванилия
Начин на приготвяне
-
Ниска тава за печене се намазнява леко.
-
В съд се смесват захарта, кафявата захар, царевичния сироп, млякото, предварително разбитата сметана и маслото.
-
Температурата се следи с термометър, като междувременно се разбърква сместа. Когато температурата достигне 120 С, съда се маха от котлона.
-
Добавя се ванилията. Сместа се прехвърля в тавата и се оставя да се охлади напълно. След това карамела се нарязва на малки квадратчета, които се увиват в пергаментова хартия, за да се запазят по-дълго време.
-
Царевичния сироп може да се замени с всякакъв подобен подсладител - меласа, кленов сироп и др.