Карамелена сладоледена торта
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. захар
- 1 с.л. вода
- 300 г грахам бисквити
- 800 г сладолед
- 3 с.л. масло обезсолено
- 3 с.л. студена сладкарска сметана
- 2 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
-
Бисквитите се натрошават и се размесват добре с маслото.
-
Изсипват се на дъното на форма за торта, застлана с хартия за печене. Натискат се добре, за да полепнат към дъното.
-
Отгоре се слага леко размекнатия сладолед и се разпределя равномерно.
-
Слага се във фризера, докато стегне сладоледа.
-
През това време се прави карамеления сос, като се смесят захарта и водата. Слагат се на котлона да заврат. Когато захарта се стопи, сместа се маха от котлона, добавят се сметаната и маслото, и се разбърква.
-
Тортата се сервира полята с карамелен сос.