Начало > Десерти > Карамелен сладкиш с лимонова глазура

Карамелен сладкиш с лимонова глазура

Карамелен сладкиш с лимонова глазура|escape
80
x12
1
80
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват с пудрата захар, докато побелеят. Прибавя се брашното с бакпулвера.

  2. Сипват се смлените орехи и сместа се разбърква внимателно. Изсипва се в тортена  форма, покрита с хартия за печене.

  3. Пече се на 180 С за 35-40 минути.

  4. Кристалната захар се слага на умерен огън да се карамелизира. Върху готовия карамел се изсипва 1 чаша топла вода и се оставя да се разтвори карамела.

  5. Изпечения сладкиш се надупчва и сиропа се изсипва постепенно.

  6. Глазура се приготвя от 200 г захар и 2 с.л. лимонов сок. Сместа се разбърква до хомогенност и сладкиша се залива с нея.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?