Начало > Десерти > Канелени охлюви

Канелени охлюви

Канелени охлюви|escape
90
x15
1
90
минути
x15
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С.

  2. В малка купа маята се разтваря с половин чаша вода и се оставя да шупне.

  3. В по-голям съд се слагат млякото, ¼ чаша захар, 1/3 чаша разтопено масло, солта и яйцето. Добавят се 2 чаши брашно и се разбърква до хомогенизиране.

  4. Добавя се маята. Слага се и останалото брашно и се бърка, докато тестото стане лесно за хващане. След това тестото се меси за около 8-10 минути. Слага се в намазнена купа, покрива се и се оставя да втаса за час/час и половина. Когато удвои размера си, се премества обратно.

  5. Прехвърля се на набрашнен плот, разточва се и се намазва с масло. Канелата и останалото количество захар се смесват и се поръсват върху намасленото тесто. Поръсва се с орехи. Навива се на руло, което се нарязва на 12-15 парчета.

  6. Дъното на тавата, в която ще се пече, се намазва с масло и се поръсва със захар. Канелените охлювчета се слагат близо едно до друго и отново се оставят да втасат за 45 минути. След това се пекат за 30 минути, докато покафенеят.

  7. Междувремнно се смесват 5 лъжици масло, пудрата захар и ванилията. Добавят се няколко лъжици вода и се разбърква добре, за да се получи глазура. С нея се намазват още топли готовите канелени охлюви.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?