Канелен кекс
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/5.png)
![Канелен кекс |escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5135.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. сода амонячна
- 1 к.л. канела на прах
Начин на приготвяне
-
Смлените орехови ядки се смесват със захарта. Добавя се брашното, което е смесено с амонячната сода.
-
С разбъркване се добавят 2 ч.ч. хладка вода, а след това и канелата.
-
Разбърва се хубаво и сместа се прехвърля в намаслена тава или форма за кекс.
-
Пече се в умерена фурна до готовност. Преди да се извади, се проверява с клечка.