Начало > Десерти > Канелен десерт

Канелен десерт

Канелен десерт
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Смесват се маргарина, кафявата захар (пол.ч.ч.) и кристалната захар (1 ч.ч.) и се разбиват.

  2. Прибавят се разбитите яйца и отново се разбърква. Към 1 ч.ч. прясно мляко се добавя 1 с.л. лимонов сок и се изчаква да се пресече (така се получава т.нар. Buttermilk, който липсва на нашия пазар).

  3. В друг съд се смесват сухите съставки. Прибавят се към първата смес заедно с прясното мляко и се разбърква.

  4. Приготвя се топинг от пол. ч.ч. кафява захар, пол. ч.ч. натрошени орехи (или други ядки по избор) и канелата.

  5. Сместа се излива в намаслена и набрашнена тавичка и се поръсва с топинга.

  6. Покрива се с фолио и се прибира в хладилника за 1 денонощие.

  7. На другия ден се запича на умерена фурна за 30-35 минути, или до суха клечка.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?