Гарнитура от тиквички с пармезан
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се измиват, махат се крайчетата им и се нарязват на 3-сантиметрови жулиени.
-
Зехтина се загрява, слагат се скилидката чесън и лютия пипер и се оставя чесъна да се запържи около 30 секунди.
-
След това скилидката чесън се изважда от тигана и се добавят тиквичките. Разбъркват се, като тигана се разтръсква и се оставят да се пържат около 1 минута.
-
Разтръскват се още веднъж и се оставят за още 1 минута. След това се изваждат и се слагат в голяма чиния.
-
Овкусяват се със сол и черен пипер и се поръсват с настъргания пармезан.
-
Много подходяща гарнитура към риба.