Начало > Основни ястия > Филе "Бьоф Строганов"

Филе "Бьоф Строганов"

Филе
50
x5
1
50
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 600 г телешко бонфиле
  • 3 гл. лук кромид стар
  • 1/2 ч.ч. сметана течна
  • 1 с.л. краве кисело мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 2 ч.л. горчица
  • 50 г гъби
  • 1 с.л. брашно тип 500
  • 60 г краве масло

Начин на приготвяне

  1. Почистеното месо се нарязва на тесни ивички напречно на мускулите и се изпържва в много гореща мазнина.

  2. Изважда се в затоплен съд и се наръсва със солта и черния пипер.

  3. В мазнината се задушават ситно нарязания лук, а после се добавят и нарязаните гъби. Наръсват се с брашното, добавя се горчицата и се залива със сметаната, в която е разбита и киселото мляко. Разбърква се добре.

  4. Полученият сос се маха от котлона. С него се залива изпърженото месо.

  5. Месото може да се сложи в соса и да се задуши няколко минути по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?