Филе "Бьоф Строганов"
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г телешко бонфиле
- 3 гл. лук кромид стар
- 1/2 ч.ч. сметана течна
- 1 с.л. краве кисело мляко
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 2 ч.л. горчица
- 50 г гъби
- 1 с.л. брашно тип 500
- 60 г краве масло
Начин на приготвяне
-
Почистеното месо се нарязва на тесни ивички напречно на мускулите и се изпържва в много гореща мазнина.
-
Изважда се в затоплен съд и се наръсва със солта и черния пипер.
-
В мазнината се задушават ситно нарязания лук, а после се добавят и нарязаните гъби. Наръсват се с брашното, добавя се горчицата и се залива със сметаната, в която е разбита и киселото мляко. Разбърква се добре.
-
Полученият сос се маха от котлона. С него се залива изпърженото месо.
-
Месото може да се сложи в соса и да се задуши няколко минути по желание.