Домашни бисквити с малинов пълнеж



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 ч.ч. малини
- 2 с.л. пектин
- 1 ч.ч. краве масло
- 2 ч.ч. захар
- 3 с.л. лимонова кора
- 1 щипка сол
- 2 бр. яйчен жълтък
- 2 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
За малиновия пълнеж: В тенджера се смесват малините (може да се използват замразени), пектина и 1/2 ч.л. масло.
-
Бъркат се на средна температура, докато сместа заври.
-
Добавя се 1 ч.ч. захар и продължава да се вари, докато захарта се разтвори.
-
Отстранява се от огъня и сместа се прехвърля в стъклена купа. Покрива се и се охлажда за около 6 часа.
-
За бисквитите: Смесват се 1 ч.ч. масло, 1 ч.ч. захар, лимоновата кора и солта.
-
Разбиват се с миксер, докато сместа стане бяла и пухкава.
-
Добавят се жълтъците и брашното и сместа се разделя на две.
-
Разточва се едната част от тестото и се слага върху хартия за печене. Покрива се и другата се слага по същия начин.
-
Оставят се да се охладят за около 4 часа. Тестото може да се приготви и от предния ден.
-
След като се охлади, тестото се оформя на кръгчета с помощта на чаша с предпочитан размер. Нареждат се в тава на разстояние едно от друго.
-
Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна за около 10-12 минути, или докато станат златисти.
-
Когато станат готови, бисквитите се намазват с малиновото сладко. Слепват се така, че да се получат като сандвич.