Начало > Десерти > Домашен кекс със захарна глазура

Домашен кекс със захарна глазура

Домашен кекс със захарна глазура|escape
65
x8
1
65
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и белтъците се разбиват на сняг.

  2. Към жълтъците се изсипва захарта и се разбива с ванилията, олиото и киселото мляко, към което е добавена содата.

  3. Добавят се белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбива се добре.

  4. Сместа се изсипва в кексова форма и се пече на 220 ºС за 35-40 минути.

  5. За глазурата: Захарта и водата се слагат на котлона. Оставя се да заври, като се бърка непрекъснато. Приготвя се гъст сироп, който се тегли на конци. Изсипва се постепенно и на малки части в порцеланов съд, навлажнен с малко студена вода, и се разбърква с дървена лъжица, докато побелее. Накрая се прибавя ванилията. Приготвената глазура трябва бързо да се употреби, защото не е устойчива.

  6. След като кексът се извади от фурната, се изчаква да поизстине, обръща се и се залива с глазурата.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?