Десерт с бонбони маршмелоу
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 ч.ч. бонбони
- 4 с.л. краве масло
- 2 бр. шоколад
- 1.50 ч.ч. царевичен сироп
- 8 ч.ч. грахам бисквити
Начин на приготвяне
-
Бонбоните са тип маршмелоу.
-
Форма или тава за печене се намазнява.
-
Слагат се натрошения шоколад, царевичния сироп и 3 с.л. масло в купа в микровълновата фурна. Пуска се за 2 минути, за да омекне. Шоколадовата смес се разбърква до получаване на кремообразна смес. Оставя се настрана.
-
Бонбоните и маслото се слагат в голям съд на котлона и се пуска на средна степен. Стапят се като се бъркат периодично.
-
Към тях се слагат шоколада и натрошените грахам бисквити. Маха се от котлона.
-
Сместа се слага в тавата. Отгоре, по желание, се добавят още малко бонбони и шоколад.
-
Оставя се да се охлади и стегне, нарязва се на блокчета и се сервира.