Начало > Десерти > Чийзкейк "Филаделфия"

Чийзкейк "Филаделфия"

Чийзкейк
6
x12
2
6
минути
x12
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Бисквитите се смилат или се счукват на фини трохи и се омесват добре в купа заедно с разтопеното масло и 1 ч.л. от захарта.

  2. Получената смес се поставя в добре намаслена форма за печене с подвижно дъно и се разпределя равномерно, като се притиска или с пръсти, с лъжица или с дъното на стъклена чаша.

  3. Леко се притиска и по ръбовете на тавата (да залепне малко и по стената на тавата, около 0.5 см). Слага се да се запече за 10 минути в предварително загрята на 160 ºС фурна  и след това се оставя настрани да се охлади.

  4. Крема сиренето, захарта, брашното и ванилията се поставят в голяма купа и се разбиват с миксер на средна скорост до пухкава смес. След това се слагат заквасената сметана и яйцата, едно по едно, като след всяко се бърка на слаба скорост, докато се поеме от сместа (около 30 секунди).

  5. При бъркането от време на време с лъжица или шпатула се обира залепналата смес от страните на купата и се слага вътре да се смеси добре.

  6. Пече се около 70 минути в предварително загрята фурна на 160 ºС.

  7. Когато стане готов, чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата да се охлади постепенно. Така се избягва получаването на пукнатини по повърхността на кейка заради рязката промяна на температурата.

  8. Преди да се извади от формата, леко се прокарва нож или шпатула по обиколката на формата, за да може по-лесно да се отдели.

  9. Оставя се покрит в хладилник да се охлади поне 4 часа или за една нощ, след което може да се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?