Брускети с пушена сьомгова пъстърва
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 вр. магданоз пресен
- 150 г маслинова паста
- 1 бр. хляб
- 300 г пушена сьомга
- 4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
-
Изрязват се кръгчета от филии хляб. Намазват се леко със зехтин.
-
Фурната се загрява до 180 С и се пекат на вентилатор за около 10-15 минути до получаване на хрупкава и златиста коричка. Оставят се да изстинат за малко.
-
Получените брускети се намазват с маслинова паста.
-
Филетата от пушената сьомгова пъстърва се нарязват на тънки линии с дебелина около 1 см и се завиват на малки розички.
-
Поставят се върху брускетата и всички се оформят по този начин.
-
Към всяка брускета се добавя листче или малко клонче пресен магданоз за украса.