Бисквитки "Черно и бяло"



минути

порции

сложност
Съставки
- 40 г какао
- 2 пак. шушулка ванилия
- 700 г брашно тип 500
- 200 г пудра захар
- 350 г краве масло
Начин на приготвяне
-
Маслото се затопля до втечняване, към него се прибавя захарта и се разбърква, докато сместа побелее.
-
Към нея се добавя постепенно по малко брашно, при постоянно разбъркване. Добавят се двете пакетчета ванилия, докато се получи тесто.
-
Полученото тесто трябва да е толкова твърдо, че при разрязване с нож да не се натрошава.
-
Готовото тесто се разрязва на 2 равни части, като към едната се добавя какаото.
-
Бялото тесто се разточва върху домакинска хартия, с точилка.
-
Върху бялото разточено тесто се поставя кафявото и също се разточва.
-
Така полученият лист от двете теста се навива стегнато и с точилка се разточва до получаване на 1 см. дебела кора.
-
Сладките се нарязват с формички за сладки и се пекат в умерена фурна.