Начало > Десерти > Бисквитена торта с баварски крем

Бисквитена торта с баварски крем

Бисквитена торта с баварски крем|escape
70
x12
1
70
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Млякото се смесва със 100 г захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня.

  2. Жълтъците се разбиват много добре с останалите 100 г захар и се прибавят към кипнатото мляко на тънка струя с постоянно бъркане. Съда се връща на котлона и се бърка, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото може да се пресече. След като се сгъсти, се маха от котлона.

  3. Желатина (2 пакетчета по 25 г) се накисва в студена вода за около 10 мин, докато се сгъсти.

  4. Изсипва се към горещия крем и се разбърква добре. Оставя се да се охлади, като отвреме навреме се разбърква.

  5. Сметаната се разбива и постепенно се смесва с охладения крем.

  6. Бисквитите (2 пакета от 270г, бели и с какао) се начупват на малки парченца в 2 отделни купи и се заливат с малко прясно мляко (по 50 мл в купа, колкото да се намокрят, но не да омекнат).

  7. Крема се разделя по равно в купите и се разбърква с бисквитите. Във форма за торта се редуват бели и какаови бисквити.

  8. Може да се декорира с орехи, шарени пръчици, сладко или плодове по избор.

  9. Тортата се оставя в хладилника за около 4-5 часа, за да стегне.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?