Бананови десертчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 220 г краве масло
- 1.50 ч.ч. захар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. сметана квасена
- 2 ч.л. есенция ванилия
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 щипка сол
- 3 бр. банани
- 120 г сирене крема
- 2 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С. Намазнява се тава с малко мазнина.
-
В голяма купа се смесват 100 г размекнато масло и захарта. Разбиват се заедно с яйцата, които се слагат едно по едно. След това се добавят сметаната и 1 ч.л. ванилия.
-
Смесват се брашното, содата и солта. Добавят се към тестото.
-
Накрая се слагат намачканите банани.
-
Тестото се разстила в приготвената тава.
-
Пече се за 20-25 минути в загрята фурна до суха клечка.
-
През това време се приготвя глазурата като с миксер се разбиват крема сиренето и останалото масло. Добавя се пудрата захар и разбиването продължава, но на ниска степен. Добавя се и останалата ванилия, и се разбърква с лъжица.
-
Сладкиша се оставя да се охлади, намазва се с глазурата и се нарязва на парчета.