Фурната се загрява на 275 С. Тава с размери 9х13 се намазнява.
В малка купа се слагат смачканите банани и половината лимонов сок. Разбъркват се и се оставят настрани.
В средно голяма купа се смесват брашното, содата и солта. И те се оставят настрана.
В голяма купа се прави крем от 2 1/8 чаши захар и ¾ чаша масло.
Разбиват се яйцата, едно по едно, след това се слагат 2 лъжички ванилия. Разбъркват се добре.
Добавят се към брашнената смес, като се редуват със смесените предварително прясно мляко и останалия лимонов сок.
Добавя се и банановата смес.
Тестото се прехвърля в тавата и се пече в загрятата фурна за 1 час, или до суха клечка. Изважда се от фурната и се слага веднага във фризера за 45 минути. Това ще направи тортата много сочна.
За глазурата: разбива се на крем останалото масло и крема сиренето. Добавят се ванилията, пудрата захар и се разбиват на ниска степен до хомогенност. След това се включва на висока степен на миксера до получаване на гладка смес.
Разпределя се върху тортата. Поръсва се с начупени орехи по желание.