Приготвя се сироп от захарта, водата и лимоновата кора и се оставя да се охлади. Корите се разделят на три равни части.
В намазнена тава се слага едната част от корите, ако е кръгла, като в моя случай, излишното се изрязва, така че да покриват само дъното. Ръси се с половината грис, слага се 1 чаша орехи, накъсват се изрезките от корите и се добавят.
Отгоре се редят другата част от корите, слага се останалата грис, орехи и изрезки и се покрива с последната част от корите.
Баклавата се нарязва с нож и подходящи формички за сладки.
Маслото се разтопява и още докато е горещо се излива върху нарязаната баклава.
Пече се на 180 С до златисто за около 30мин., след което се залива с охладения сироп.
Оставя се поне 12 часа на хладно, да попие сиропа преди сервиране.