Бaдемови сухарчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 175 г пудра захар
- 80 г краве масло
- 2 с.л. вода
- 1 бр. яйца
- 1 пак. канела на прах
- 1 щипка карамфил на прах
- 1 щипка сода бикарбонат
- 300 г брашно тип 500
- 100 г бадеми белени
Начин на приготвяне
-
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцето, водата, карамфилът, канелата, бадемите и брашното със содата.
-
Всичко се смесва, разделя се 3 части, от които се правят малки франзелки, които се оставят 24 часа на студено.
-
На следващия ден франзелките се режат на филийки с дебелина 1 см.
-
Поставят се в тава и се пекат до зачервяване в умерена фурна.