Начало > Предястия > Английски мъфин с бъркани яйца

Английски мъфин с бъркани яйца

Английски мъфин с бъркани яйца
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа се слага сухото мляко, 1 с.л. захар, щипка сол, 1 с.л. олио, чаша топла вода. Разбърква се, докато захарта и солта се разтворят. Оставя се да са охлади.

  2. В друга купа се комбинира маята и щипка захар в 1/3 топла вода. Изчаква се, докато маята шупне.

  3. Маята се изсипва в млечната смес. Добавя се пресятото брашно и се разбърква с дървена лъжица. Покрива се и се оставя да почине на топло за 30 минути.

  4. Загрява се тиган с незалепващо покритие на 150 ºС. Намазва се с много малко мазнина. Слоага се и останалата щипка сол и се разбърква сместа.

  5. Слагат се метални рингчета в тигана, които също са намазнени. Слагат се по 2 лъжици от сместа във всеки ринг, покриват се с фолио и се готви за около 5-6 минути.

  6. Рингчетата се изваждат на решетка, оставят се да се охладят и се махат пръстените.

  7. Междувременно се приготвят бърканите яйца по стандартния начин.

  8. Ако са се получили достатъчно дебели мъфини, се разрязват на половина и бърканите яйца се подреждат между половинките. В противен случай се използват два мъфина, между които се слага пълнежът.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?