Английски мъфин с бъркани яйца
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купа се слага сухото мляко, 1 с.л. захар, щипка сол, 1 с.л. олио, чаша топла вода. Разбърква се, докато захарта и солта се разтворят. Оставя се да са охлади.
-
В друга купа се комбинира маята и щипка захар в 1/3 топла вода. Изчаква се, докато маята шупне.
-
Маята се изсипва в млечната смес. Добавя се пресятото брашно и се разбърква с дървена лъжица. Покрива се и се оставя да почине на топло за 30 минути.
-
Загрява се тиган с незалепващо покритие на 150 ºС. Намазва се с много малко мазнина. Слоага се и останалата щипка сол и се разбърква сместа.
-
Слагат се метални рингчета в тигана, които също са намазнени. Слагат се по 2 лъжици от сместа във всеки ринг, покриват се с фолио и се готви за около 5-6 минути.
-
Рингчетата се изваждат на решетка, оставят се да се охладят и се махат пръстените.
-
Междувременно се приготвят бърканите яйца по стандартния начин.
-
Ако са се получили достатъчно дебели мъфини, се разрязват на половина и бърканите яйца се подреждат между половинките. В противен случай се използват два мъфина, между които се слага пълнежът.