Ягодов пай с бишкоти
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг ягоди
- 250 г захар
- 24 бр. бишкоти
- 1 л краве прясно мляко
- 4 бр. яйца
- 100 г брашно тип 500
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Ягодите се поръсват с 100 г захар от вечерта, за да си пуснат сока. Ако е много гъст, се разрежда с малко вода.
-
За крема млякото, брашното и жълтъците се смесват и се варят до сгъстяване. Оставят се да изстинат.
-
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и половината се прибавят към жълтия крем. Бърка се добре, за да се получи пухкав крем.
-
Бишкотите се топят в ягодовия сироп и се нареждат в тавичка - ред бишкоти, ред крем и така докато свършат.
-
Отгоре се нареждат ягодите и останалия крем с белтъци.
-
Оставя се в хладилник да стегне добре, преди са се сервира.