Сладкиш "С главата надолу"
минути
порции
сложност
Съставки
- 12 бр. ананас, компот
- 16 бр. коктейлни череши
- 3 с.л. краве масло
- 100 г кафява захар
- 1 пак. готова кексова смес
- 200 мл сок от ананас
- 70 мл олио
- 3 бр. яйца
Начин на приготвяне
-
Броят ананас, който е посочен, е броят на парчетата ананас от компот.
-
Фурната се загрява на 180 С.
-
Стопеното масло се слага в тава за печене. Поръсва се захарта и отгоре се нареждат плодовете. Ако останат, се нарязват на половинки и се нареждат по ръба на тавата.
-
В средата на всеки ананас се слага по една череша.
-
В голяма купа се смесват с миксер кексовата смес, сока от ананас, олиото и яйцата. Плодовете в тавата се поливат със сместа.
-
Пече се за 40-45 минути, до златистокафяво.
-
Охлажда се на решетка за 5-10 минути. Минава се с нож по ръба на сладкиша, за да се отдели от тавата. Подноса, на който ще се обърне сладкиша, се слага върху тавата и се обръща.
-
Сладкиша се сервира топъл.