Плодова пица
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г маслено тесто за пай
- 220 г сирене крема
- 80 г захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 2 бр. киви
- 20 бр. ягоди
- 1 ч.ч. боровинки
- 1/2 ч.ч. ябълково пюре
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Намазнява се тава с малко олио.
-
Тестото се разпределя навсякъде в тавата, натиска се добре към дъното и се пече за 15-20 минути до златистокафяво. Оставя се да се охлади за 30 минути.
-
В малка купа, с електрически миксер, се разбиват крема сиренето, захарта и ванилията.
-
Сместа се разпределя върху кората. Отгоре се нареждат плодовете. Пюрето се разбива и с лъжица се изсипва отгоре.
-
Слага се в хладилник за поне 1 час, за да се охлади добре преди да се сервира.