Пилешка супа с макарони и грах
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г пилешко филе
- 1 дафинов лист
- 30 г бульон
- 150 г макарони
- 80 г царевица
- 1 с.л. олио
- 1 морков
- 200 г грах
- 150 г зелен фасул
Начин на приготвяне
-
Пилешкото филе се почиства и се нарязва на малки парчета. Залива се с вода и се оставя да заври.
-
Вари се 40-45 минути. Добавят се дафиновият лист и зеленчуковият бульон. Оставя се да ври на слаб огън.
-
Изсипват се макароните и царевицата и се вари още 10 минути.
-
В тиган се запържват нарязаните на кръгчета моркови, грах и зелен фасул.
-
Добавят се сол и черен пипер на вкус.
-
Запържените зеленчуци се изсипват в тенджерата с пилето. Разбърква се и се оставя да поври още 10 минути.