Крем супа от картофи и моркови
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 картофа
- 3 моркова
- 2 бульона
- 1/3 пакетче краве масло
- 1 ч.л. сол
- 250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и нарязват. Слагат се в тенджера с вода да се сварят.
-
Добавят се почистените и нарязани моркови, зеленчуковите бульони и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат.
-
След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира. Добавя се и маслото.
-
Получава се гъста смес, в която се изсипва предварително затопленото прясно мляко.
-
Супата се сервира гореща, поръсена с черен пипер на вкус и малко крутони или настърган пармезан.