Начало > Десерти > Kонфитюр от ябълки с канела

Kонфитюр от ябълки с канела

Kонфитюр от ябълки с канела|escape
80
x6
2
80
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд до полугъст сироп се сваряват водата и захарта.

  2. Почистените от семки ябълки се настъргват на едро ренде над дръпнатия от котлона захарен сироп. Прибавят се пръчките канела и съдът се връща на котлона.

  3. Конфитюрът се вари, докато се сгъсти, като към края се прибавя и индришето.

  4. 2-3 минути преди да се свали от огъня, се добавя лимонената киселина и се разбърква внимателно.

  5. Горещият конфитюр се разсипва в сухи, затоплени бурканчета, като преди това се отстранява канелата. Затварят се и се обръщат с капачките надолу.

  6. Съхранява се на хладно.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?