Начало > Десерти > Чийзкейк с круши и шоколад

Чийзкейк с круши и шоколад

Чийзкейк с круши и шоколад|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Прави се бисквитен блат, като в блендер се смилат на прах бисквитите и след това се смесват с разтопеното масло и меда, до получаване на бисквитено тесто.

  2. Форма с падащ ринг с диаметър 26 см се застила с хартия за печене и на дъното се слага бисквитената смес, като се разпределя и се приравнява по цялото дъно. Прибира се в хладилник за 30 мин да стегне.

  3. Желатинът се разтваря в малко студена вода и се оставя 10 мин да набъбне, след това, на водна баня, се разтваря до течно състояние, като се внимава да не заври.

  4. В купа се смесват сметаната, крема сиренето, крушите, нарязани на ситно, пудрата захар и се добавя желатинът. Всичко се размесва до еднородна, хомогенна смес.

  5. Тази смес се излива върху охладения бисквитен блат, заглажда се от всички страни равномерно и отново се прибира в хладилник за 6 часа.

  6. За глазурата се слага сметаната на котлона да се загрее и преди да кипне, се отстранява от огъня, добавя се шоколадът и, като се разтопи, се разбърква до получаване на шоколадов ганаш.

  7. Тази смес се излива равномерно във формата върху стегналата вече бяла смес и се прибира отново в хладилника за 1 час, след което се отстранява рингът и се реже на парчета.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?