Начало > Десерти > Сладкиш "С главата надолу"

Сладкиш "С главата надолу"

Сладкиш
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Броят ананас, който е посочен, е броят на парчетата ананас от компот.

  2. Фурната се загрява на 180 С.

  3. Стопеното масло се слага в тава за печене. Поръсва се захарта и отгоре се нареждат плодовете. Ако останат, се нарязват на половинки и се нареждат по ръба на тавата.

  4. В средата на всеки ананас се слага по една череша.

  5. В голяма купа се смесват с миксер кексовата смес, сока от ананас, олиото и яйцата. Плодовете в тавата се поливат със сместа.

  6. Пече се за 40-45 минути, до златистокафяво.

  7. Охлажда се на решетка за 5-10 минути. Минава се с нож по ръба на сладкиша, за да се отдели от тавата. Подноса, на който ще се обърне сладкиша, се слага върху тавата и се обръща.

  8. Сладкиша се сервира топъл.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?