Фетучини с броколи и спанак



минути

порции

сложност

Съставки
Начин на приготвяне
-
В сух тиган сложете семената и запечете на средно силен огън при непрекъснато бъркане за около 4 минути, докато станат хрупкави и златистокафяви.
-
В голяма тенджера загрейте около 4 л вода.
-
В тиган загрейте зехтина и сложете нарязания на кубчета лук. Гответе около 7-8 минути до златисто.
-
Прибавете нарязания на филийки чесън и листенцата мащерка. Оставете за минута и свалете от котлона.
-
В кипящата вода сложете 1 с.л. сол и добавете фетучините. Разбъркайте и варете 4 минути.
-
Прибавете накъсаното на розички броколи и варете 3 минути.
-
В купа разбийте яйцата със сметаната, добавете пармезана и подправете с черен пипер.
-
Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. Прибавете лука и чесъна, измитият спанак и яйчената смес.
-
Върнете съда на котлона и разбъркайте добре, за да може пастата да поеме соса. Добавете семената и нарязаните сушени домати и свалете от огъня.
-
Разделете на порции, поръсете с малко лимонова кора и сервирайте веднага.

Стоян Георгиев