Начало > > Фетучини с броколи и спанак

Фетучини с броколи и спанак

Фетучини с броколи и спанак
Източник: foodphotography.bg
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В сух тиган сложете семената и запечете на средно силен огън при непрекъснато бъркане за около 4 минути, докато станат хрупкави и златистокафяви.

  2. В голяма тенджера загрейте около 4 л вода.

  3. В тиган загрейте зехтина и сложете нарязания на кубчета лук. Гответе около 7-8 минути до златисто.

  4. Прибавете нарязания на филийки чесън и листенцата мащерка. Оставете за минута и свалете от котлона.

  5. В кипящата вода сложете 1 с.л. сол и добавете фетучините. Разбъркайте и варете 4 минути.

  6. Прибавете накъсаното на розички броколи и варете 3 минути.

  7. В купа разбийте яйцата със сметаната, добавете пармезана и подправете с черен пипер.

  8. Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. Прибавете лука и чесъна, измитият спанак и яйчената смес.

  9. Върнете съда на котлона и разбъркайте добре, за да може пастата да поеме соса. Добавете семената и нарязаните сушени домати и свалете от огъня.

  10. Разделете на порции, поръсете с малко лимонова кора и сервирайте веднага.

Стоян Георгиев

Още

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?