Хлебчета със сирене и кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купа маята се разтваря в малко топла вода, щипка захар и една супена лъжица брашно. Оставя се няколко минути, докато шупне.
-
Добавят се 3 ч.ч. брашно, като четвъртата се оставя настрана.
-
Чукват се яйцата, добавят се киселото мляко (непълна чаена чаша), олиото, сол и се разбърква добре. Накрая се добавя още от останалото брашно и се меси, докато се получи много меко тесто. Понякога остава от брашното, понякога има нужда от още малко.
-
Тестото се оставя да почине около половин час.
-
Фурната се включва на 180 градуса и се приготвят хлебчетата.
-
Ръцете се набрашняват и се откъсва от тестото една топка, раздърпва се и в средата се слагат парче сирене и парче кашкавал. Защипва се добре и с две ръце се овалва на топка.
-
Готовите топки се нареждат в тавата, върху намазнена готварска хартия. Леко се натискат с длан, за да станат плоски. С нож или ножица се цепватм по средата и се слага малко парче масло.
-
Пекат се около 30-40 минути. Когато придобият златист вид се проверяват. Ако са изпечени добре от долната страна са готови.
-
Готовите хлебчета се завиват с кърпа и се оставят да си починат 15 минути.
-
От посочените продукти се приготвят осем средно големи хлебчета.