Начало > > Хлебчета със сирене и кашкавал

Хлебчета със сирене и кашкавал

Хлебчета със сирене и кашкавал|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа маята се разтваря в малко топла вода, щипка захар и една супена лъжица брашно. Оставя се няколко минути, докато шупне.

  2. Добавят се 3 ч.ч. брашно, като четвъртата се оставя настрана.

  3. Чукват се яйцата, добавят се киселото мляко (непълна чаена чаша), олиото, сол и се разбърква добре. Накрая се добавя още от останалото брашно и се меси, докато се получи много меко тесто. Понякога остава от брашното, понякога има нужда от още малко.

  4. Тестото се оставя да почине около половин час.

  5. Фурната се включва на 180 градуса и се приготвят хлебчетата.

  6. Ръцете се набрашняват и се откъсва от тестото една топка, раздърпва се и в средата се слагат парче сирене и парче кашкавал. Защипва се добре и с две ръце се овалва на топка.

  7. Готовите топки се нареждат в тавата, върху намазнена готварска хартия. Леко се натискат с длан, за да станат плоски. С нож или ножица се цепватм по средата и се слага малко парче масло.

  8. Пекат се около 30-40 минути. Когато придобият златист вид се проверяват. Ако са изпечени добре от долната страна са готови. 

  9. Готовите хлебчета се завиват с кърпа и се оставят да си починат 15 минути. 

  10. От посочените продукти се приготвят осем средно големи хлебчета.

Още

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?