Топъл маршмелоу шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 к.л. кафява захар
- 1 к.л. кленов сироп
- 1 к.л. есенция ванилия
- 1 к.л. мед
- 3.50 ч.л. какао
- 8 бр. бонбони
Начин на приготвяне
-
Загряват се 2.5 чаши мляко в дълбок съд за около 5 минути. Слагат се кафявата захар, кленовия сироп, меда и ванилията. Оставя се да заври и се добавя какаото.
-
Кленов сироп може да се замести с мед.
-
Маха се от котлона и се слага останалото мляко. Съда се връща на печката за около 2 минути.
-
Разпределя се в чаши за сервиране и се слагат по няколко бонбона маршмелоу във всяка чаша. Топлината на шоколада разтопява бонбоните.
-
Сервира се.