Начало > Напитки > Чай Масала

Чай Масала

Чай Масала
20
x10
1
20
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Джинджифилът, най-добре пресен, се настъргва. Възможен вариант е и със сух джинджифил - счуква се на малки парченца, за да пусне повече аромат.

  2. Кориандърът, кардамомът и карамфилът се счукват на ситно.

  3. Канелата се начупва на дребно.

  4. Тенджера се пълни до половината с вода, като подправките се слагат вътре и всичко се кипва.

  5. Като заври, тенджерата се отмества от котлона и се добавя черният чай (насипен).

  6. Похлупва се с капак и се оставя да се запари за 5-7 минути.

  7. Добавят се млякото и захарта и отново се кипва.

Още Напитки

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?