Защо е толкова важно да пием вода сутрин

Сигурно многократно сте чували, че водата има още по-полезно действие върху организма ни, когато я консумираме сутрин на гладно.

Е и ние ще го потвърдим. Интересен факт е, че пиенето на вода сутрин е залегнало в културата на Япония и най-вече на дамите, които поддържат телата си фини. Също така е доказано, че този навик може да ви избави и от болестите. Затова и в Япония заболявания като диабет и затлъстяване, са изключително рядко срещано. Вижте 8-те причини да започвате деня си с чаша вода:

1.Водата избавя тялото ви от токсини

Тя има много благоприятно действие върху червата, заради което ни предпазва от болести. Докато спите, тялото ви отделя много токсини и пиенето на чаша вода сутрин ви помага да пречистите стомаха си.

2.Подобрява метаболизма

Водата е много важна за тези, които спазват диета, защото забързва метаболизма. Пиенето на вода след сутрин на гладно прочиства дебелото черво и заради това тялото започва да усвоява храните по-бързо през деня.

3.Подтиска глада

Съответно хапвате по-малко и спирате да преяждате.

4.Помага срещу киселините в стомаха и лошото храносмилане

Недоброто храносмилане е следствие от киселините, които се намират в стомаха ви. Неприятните усещания се появяват, когато киселините заседнат в хранопровода ви. Затова е добре преди да закусите, първо да пиете вода, която да ви пречисти.

5.Прави кожата гладка и сияйна

Дехидратацията води до бръчки и запушва порите. Доказано е, че 500мл вода, изпита на празен стомах, подобрява кръвообръщението и кара кожата да засияе.

6.Подхранва косата

Както върху кожата, дехидратацията оказва влияние и въху косата. Водата е от изключително значение за здравата красива коса.

7.Служи като превантивна мярка срещу камъни в бъбреците и пикочни инфекции

Пиенето на вода на гладно сутрин премахва киселините, които могат да доведат до камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур. И по принцип, колкото повече вода пиете, толкова по-здрави ще бъдете.

8.Засилва имунната система

Полезният навик да започвате деня си с чаша вода поддържа баланса в лимфната система и по този начин подсилва имунната система. А колкото по-силен имунитет имате, толкова по-рядко ще боледувате.