Начало > Салати > Зимна салата

Зимна салата

Зимна салата|escape
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Цвеклото и лукът се поставят поотделно върху лист метално фолио. Поръсват се със сол и малко зехтин, загръщат се и се оформя топка. Поставят се в тавичка и се пекат във фурната, докато омекнат.

  2. В купа се изсипва сока от изпечените зеленчуци, добавят се още зехтин, оцет и сол. Лука и обеленото цвекло се овкусяват с получената смес.

  3. Добре е зеленчуците да се изпекат предватително, в хладилника могат да се запазят до 10 дни.

  4. Останалите съставки от салатата подредете в плато и се сервира.

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?