Зеленчукова разядка
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. моркови
- 2 бр. червени чушки
- 2 гл. лук кромид стар
- 3 ск. чесън стар
- 1 щипка сол хималайска
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. оцет Балсамико
- 1 ч.л. розмарин
Начин на приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 ºС. Покрийте с хартия за печене плитка тава. Сложете нарязаните моркови, чушки, лук и чесън. Поръсете със сол, пипер и зехтин. Покрийте и отгоре с фолио.
-
Печете за около 20 минути. Открийте и разбъркайте зеленчуците. Продължете печенето без фолио за още 20 минути, или докато зеленчуците омекнат.
-
Оставете ги малко да се охладят. Прехвърлете всичко в кухненски робот и сложете оцета и розмарина. Направете всичко на пюре.
-
По желание сервирайте с пресни листа розмарин и с крекери.