Зеленчукова баница с готово тесто
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и заедно с почистените моркови и гъби се нарязват на дребно. Задушават се в маслото и 1/3 ч.ч. вода, докато останат на мазнина.
-
Прибавят се обеления и настърган домат, ситно нарязания копър и подправките.
-
Отделно се разбиват яйцата и се размесват с настърганото сирене. Прибавят се към зеленчуците и се разбъркват.
-
Тестото се разделя на две и се разточват две кръгли кори. С едната се застила дъното на намаслена тавичка, така че краищата на кората да образуват ръбче по стената на тавата.
-
Отгоре се разстила плънката на равномерен пласт, покрива се с втората кора и краищата на двете кори се прищипват.
-
Набожда се с вилица и се пече около 30 мин в умерена фурна.