Зелена салата с рукола и диви ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 зелена салата
- 50 г рукола
- 80 г диви ягоди
- 1 връзка зелен лук
- 20 г маслини
- 100 г моцарела
- зехтин
- лимонов сок
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
Зелената салата се почиства, измива и накъсва. Поставя се в купа.
-
Руколата се измива и добавя към зелената салата.
-
Зеления лук се почиства, измива и нарязва. Добавя се към салатата.
-
Ягодите се почистват и измиват, и заедно с маслините и моцарелата се прибавят в купата.
-
Добавят се зехтин, лимонов сок и черен пипер на вкус.
-
Разбърква се и се сервира.