Запечени картофи с лук и сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- сол
- 8 г розмарин
- черен пипер
- 1 глава лук
- 400 мл заквасена сметана
- 50 г топено сирене
- 120 г краве сирене
- 500 г картофи
Начин на приготвяне
-
Лука се обелва и измива. Заедно с картофите се нарязва на филийки. Поставят се в купа и се добавят сол и черен пипер на вкус. Разбъркват се добре.
-
В друга купа сирената се смесват със сметаната и се разбъркват добре.
-
В тава се поставят нарязаните картофи и лук, и се смесват със сметаната и сирената.
-
Разбъркват се внимателно и се разстилат в тавата.
-
Добавя се розмарина и тавата се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна.
-
Пече се до златисто (около 45-50 минути).