Начало > Основни ястия > Заешко на скара със зеленчуци

Заешко на скара със зеленчуци

Заешко на скара със зеленчуци|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Подготвя се и се загрява скарата или грил тигана. Зеленчуците се измиват и нарязват, а патладжанът се оставя, намазан със сол, да се отцеди.

  2. Заешкото филе се измива и почиства. Нарязва се на 8 порции. Подправя се със сол и пипер. Поръсва се с 3 с.л. зехин, наситнените скилидки чесън, ситно нарязаната мащерка и стръкчетата розмарин. Оставя се да се маринова, докато се загрява грила.

  3. Когато грилът (или тиганът) е нагорещен, парчетата месо се поставят отгоре. Запичат се от двете страни, 5-7 минути на страна. Ако чесънът започне да прегаря, се маха.

  4. Зеленчуците се овкусяват със сол, пипер и зехтин. Прибавят се към заешкото, поръсват се с розмарин и мащерка, по желание – с чесън. Запичат се по 2-3 минути от всички страни, като се внимава да несе прегорят.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?