Начало > Основни ястия > Задушена сьомга в сметанов сос

Задушена сьомга в сметанов сос

Задушена сьомга в сметанов сос|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сьомгата се поставя в голям тиган. Добавя се половината от виното и достатъчно вода, за да се покрие рибата. Оставя се да заври на силен огън. Намалява се силата на котлона, за да покъкри ястието.

  2. Сьомгата се обръща, съда се покрива и се вари 5 минути. Сваля се от огъня.

  3. Междувременно зехтина се загрява в тиган на средна температура. Добавя се лука и се задушава за около минута, като непрекъснато се разбърква, докато стане ароматен. 

  4. Добавя се останалото вино и се вари още минута-две. Добавят се лимоновия сок и каперсите, и се готви още една минута. Отстранява се от огъня и се разбърква заедно със сметаната и солта.

  5. Преди сервиране сьомгата се гарнира със соса и пресния копър.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?