Задушена сьомга в сметанов сос
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Сьомгата се поставя в голям тиган. Добавя се половината от виното и достатъчно вода, за да се покрие рибата. Оставя се да заври на силен огън. Намалява се силата на котлона, за да покъкри ястието.
-
Сьомгата се обръща, съда се покрива и се вари 5 минути. Сваля се от огъня.
-
Междувременно зехтина се загрява в тиган на средна температура. Добавя се лука и се задушава за около минута, като непрекъснато се разбърква, докато стане ароматен.
-
Добавя се останалото вино и се вари още минута-две. Добавят се лимоновия сок и каперсите, и се готви още една минута. Отстранява се от огъня и се разбърква заедно със сметаната и солта.
-
Преди сервиране сьомгата се гарнира със соса и пресния копър.