Яйца по панагюрски с кисело мляко
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 стръка копър
- 1 скилидка чесън
- 200 г кисело мляко
- 800 г вода
- с.л. оцет
- сол
- 3 г червен пипер
- 1 с.л. масло
- 6 яйца
Начин на приготвяне
-
В тенджера се загрява водата, заедно с малко сол и оцета.
-
След като заври водата тенджерата се премества от котлона и във водата се чукват яйцата.
-
Тенджерата се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с помощта на решетъчна лъжица.
-
В тиган се загряват маслото и червения пипер, и се разбъркват.
-
Яйцата се сервират в подходяща чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън кисело мляко и след това с мазнината.
-
Поръсват се със ситно нарязания пресен копър и се сервират.