Начало > Основни ястия > Яйчени гнезда с лапад и сирене

Яйчени гнезда с лапад и сирене

Яйчени гнезда с лапад и сирене|escape
20
x3
1
20
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лапада се измива и почиства. Отстраняват се стеблата. Оставят се няколко цели листа за гнездата.

  2. Бланшира се с гореща вода и веднага се изплаква с ледена. Нарязва се на ситно.

  3. В тиган с малко зехтин се запържват леко ситно нарязания пресен лук и чесън. Добавя се изцедения лапад. Разбърква се и се маха от котлона.

  4. В купа се натрошава сиренето. Добавят се лапада, пресния лук, ситно нарязания домат и три предварително разбъркани яйца. В подходящата тава се изсипва по-голяма част от сместа. 

  5. Върху нея се поставя внимателно лист лапад, навит на руло. Краищата се прикрепят с помощта на клечка за зъби. Всички гнезда се оформят по този начин.

  6. Останалата част от плънката се разпределя в получилите се гнезда и отгоре се чуква по едно яйце. Овкусява се с черен пипер и риган. 

  7. Пече се 15-20 минути на 180 С и се декорира с пресен босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?