Яхния от говеждо с гъби
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Бекона се нарязва и се запържва в тенджера. Добавя се нарязаното на парчета месо, запържва се от всички страни.
-
Поръсва се със сол, пипер и подправки.
-
Сипват се 250 мл вино. Захлупва се и се вари за 1 час на тих огън.
-
Маста се разтапя в тиган и в нея се запържват обелените лук и картофи, като се разбъркват.
-
Гъбите се измиват, нарязват и запържват с лука и картофите.
-
Към месото се добавят зеленчуците и гъбите, брендито, останалото вино и натрошеното кубче бульон.
-
Поръсва се със сол и пипер на вкус и се вари за 25-30 минути.
-
Гарнира се със ситно нарязан магданоз.