Начало > Десерти > Ягодово суфле

Ягодово суфле

Ягодово суфле|escape
15
x2
2
15
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ягодите се почистват, поръсват се със 70 г от захарта и се оставят да престоят така докато попият.

  2. След това се отцежда ягодовия сок.

  3. В купа се разбиват жълтъците с останалата захар. Добавя се брашното пресято с бакпулвер и ванилия, сметаната и солта.

  4. Отцеденият по-рано ягодов сок се смесва с белтъците разбити на сняг. 

  5. Двете купи се смесват и се разбиват до хомогенност.

  6. Сместа се изсипва във формички и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 10 минути.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?