Начало > Десерти > Ягодов кейк с цедено кисело мляко

Ягодов кейк с цедено кисело мляко

Ягодов кейк с цедено кисело мляко|escape
760
x10
2
760
минути
x10
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За блата бисквитите заедно с бадемите се смилат добре в кухненски робот или чопър. Добавят се разтопеното масло, меда и ванилията.  

  2. Отново се разбива добре, до хомегенна смес. Изсипва се в тава с отлепящо се дъно, като се изравнява и притиска добре, да се разпредели равномерно сместта.

  3. Поставя се в хладилника за около час. 

  4. За крема желатина се потапя във водата и се оставя да набъбне. 

  5. Ванилията се смесва със сметаната и се загряват на умерен огън, докато сметаната заври.  Когато заври, се отстранява от огъня и се оставя настрана за 1-2 минути. 

  6. След това се прецежда и към нея се добавянакиснатия желатин. Разбърква се докато желатинът се разтопи. 

  7. Ягодите се смилат в кухнески робот или чопър. 

  8. Цеденото мляко се разбива с меда.

  9. В купа постепенно се смесват цеденото кисело мляко, вече смлените ягоди и сметановата смес с желатина. Разбърква се добре, до хомегенност и се изсипва върху вече изстиналия бисквитен блат.

  10. Поставя се в хладилник за 12 часа. 

  11. По желание, преди сервиране се гарнира със сметана на спрей и пресни ягоди. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?