Ябълкови бухтички
минути
порции
сложност
Съставки
- 45 г пудра захар
- 180 г олио
- ч.л. канела
- 4 ябълки
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 4 яйца
- 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
-
В купа се пресява брашното.
-
Разбиват се яйцата и се смесват с брашното.
-
Постепенно се добавя прясното мляко, докато се получи смес с гъстотата на пюре.
-
Ябълките се почистват и настъргват на ренде. Добавят се към сместа и се разбърква добре.
-
Добавя се канелата.
-
Бухтите се пържат в загрята мазнина, до златисто.
-
Изваждат се, оставят се за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
-
Прехвърлят се в чиния за сервиране и се поръсват със захарта.