Начало > Десерти > Ябълков щрудел с орехи

Ябълков щрудел с орехи

Ябълков щрудел с орехи|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се почистват и настъргват на едро ренде. Орехите се смилат.

  2. В купа се смесват и разбъркват добре ябълките, канелата, захарта и орехите.

  3. Всяка кора се напръсква с олио (по желание, може да се ползва и разтопено масло).

  4. Кората се прегъва на две и се поръсва със сместа от ябълки. 

  5. Корите се прегъват на две, наръсват се с олио и се навиват на пура. И така, докато свършат корите. 

  6. Така получените пури се подреждат в намаслена тава.

  7. Всички пурички се поръсват отгоре с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до зачервяване - около 50 минути до час - в зависимост от фурната.

  8. След като щруделът се извади от фурната, се покрива с кърпа. 

  9. По желание, след като изстине може да се поръси с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?