Ябълков кръмбъл
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 ч.ч. ябълки
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. канела на прах
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 пак. бакпулвер
- 1/2 ч.ч. краве масло
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С.
-
Нарязаните ябълки се слагат в тава. Смесват се бялата захар, 1 лъжица от брашното и канелата. Разбъркават се и с тази смес се поръсват ябълките. Водата се излива върху цялата смес.
-
Овесените ядки, останалото брашно, кафявата захар, содата, бакпулвера и разбитото масло се смесват. Получените трохи се наронват върху ябълковата смес.
-
Десерта се пече на 175 С за около 45 минути.