Начало > Тестени > Вита баница с яйца и сирене

Вита баница с яйца и сирене

Вита баница с яйца и сирене|escape
75
x6
2
75
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се размива във водата. Прави се кладенче в пресятото брашно, изсипва се маята разтворена в оцета, добавят се содата, киселото мляко, солта и маслото. 

  2. Замесва се хомогенно тесто и се разделя на 5 топки. Покриват се с кърпа и се оставят да си починат за 30 минути.

  3. Плънката се приготвя като се смесват всички продукти за нея. 

  4. Всяка топка се разточва на възможно най-тънка кора. Отгоре се разпределя от плънката и няколко бучки масло. Така се приготвят всички кори.

  5. Приготвената кора се навива на руло и се нарежда в намаслена тава. Около нея се подреждат останалите. Завитата баница трябва да си почине за още 15-20 минути.

  6. Преди да се сложи да се пече домашната вита баница се намазва с малко мазнина.

  7. Пече се в предварително загрята фурна, на 200 градуса. 

  8. След като се изпече баницата се намазва с малко масло и се покрива с кърпа, за да се запари леко.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?