Начало > Десерти > Великденски ефектни сладки

Великденски ефектни сладки

Великденски ефектни сладки|escape
15
x8
1
15
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От всички продукти се замесва меко и гладко тесто, като яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят млякото, портокаловата кора, ванилията, содата, солта, маргаринът (разтопен, за да станат хрупкави), олиото и ореховите смлени ядки.

  2. Тестото се оформя и се разточва на тънък пласт, от който се изрязват различни формички.

  3. Ефектно е да се изрежат два кръга, като на единия от тях се пробиват няколко дупки, за да може след изпичането и при слепването да се вижда пълнежът им. Или различни други формички.

  4. Вече оформените сладки се подреждат в тава и се пекат на 250 С в предварително загрята фурна, като се наблюдават, защото стават готови за кратко време (1-2 минути).

  5. Слепват се със сладко, шоколад или крем по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?